10 Smarta appar för husägare!

Har du en smart telefon kan ditt liv som husägare bli lättare. Här har ni 10 tips med smarta appar som hjälper dig och ditt hem.

920-1-latt-mattNY_edited-1Bygga nytt?

Med denna appen räknar du ut hur mycket och vilken typ av virke som passar till vad.  Det finns även tips och råd och inspirationsbilder. Du kan e-posta din materiallista vart du vill.
Namn: Lätt mätt

 

app_Ritapp_din_handstilNYSkissa i telefonen.

Du använder dina fingrar till att skriva eller skissa ner din idé. Du kan e-posta din skisser vidare till din hantverkare, kompis eller byggvaruhuset.
Namn: Handwriting

 

mzl.sjqeufbp.320x480-75nyMät med din telefon.

En enkel och bra app där du har en tumstock i telefonen. Är de saker du ska mäta längre än telefonen kan du skrolla fram linjalen.
Namn: Ruler Free

 

iHandy_levelNYVerktyg, allt i ett.

Om du ska bygga mindre projekt kan denna app vara perfekt! Det finns vattenpass, lod, linjal och gradskiva.
Namn: I handy Level

 

oYKwSkvVKYa01MSaK2ugeM-temp-upload.amocovxg.175x175-75nyIsolera?

Med denna app från Isover kan du se om det lönar sig att tilläggsisolera ytterväggarna. Du kan även se förtjänster i kronor och ören, och ger mått på den miljövinst tilläggsisoleringen kan ge.
Namn: Isovers U-värdesberäkning

 

MsAtKE6rmi3rtqvP9K0fFg-temp-upload.yqmxtfky.175x175-75nyHåll koll på trädgården.

Plantagen har tagit fram en app som hjälper dig svara på frågor om din trädgård och håller koll på vädret. När det är dags att vattna eller skydda dina växter mot kyla påminner appen dig. Den talar om när det är dags för att göra saker i din trädgård utifrån dina växter och vart du bor i landet.
Namn: Min Trädgård

 

my-measures-dimensions-iphone-app-review-150x150nyOrdning på dina mått?!

Att hålla koll på mått när du är i byggvaruhuset brukar vara jobbigt men inte längre. Släng papper och penna, My Measures hjälper dig! Ta bild på dina projekt, rita in alla mått och spara.
Namn: My Measures

 

mzl.lfdhqqhm.175x175-75nyROT-avdraget.

Här finner du svar på dina frågor. Med denna app kan du ränka ut vilket ROT-avdrag du kan få beroende på pris, materialkostnad, resekostnas och tidigare erhållet ROT-avdrag. Du hittar även basfakta om regelverket och du kan hitta hantverkare.
Namn: ROT-avdraget

 

lathundNY_edited-1Bygga i trä?

Med Lathunden får du reda på vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer. Du ser även virkesåtgång för bland annat sponat virke, lockpaneler och reglar.
Namn: Lathunden

 

Mark_on_Call_appDesigna och planera ditt rum.

Vill du testa dina inredningsprojekt innan du gör dem till verklighet? Då är denna appen perfekt! Du kan spara dina rumsdesigner och dela dem med andra.
Appen är på engelska.
Namn: Mark on Call

Dela denna artikel:

Skriv en kommentar