Blogg

Dela denna artikel:

Panel på innerväggen!

maj 11, 2016

Hej igen,

Nu är vi nästan färdiga med panelen inne i vardagsrummet, vi har tagit vanlig grundmålad ytterpanel med en svart väggpapp bakom så man inte ser väggen när det börjar torka isär!

vi kommer inte ha några fönsterbrädor då dom kommer sticka ut för mycket om man skall få plats med någon kruka eller nåt, så nu skall det sättas lister & målas, vi kommer också sätta i plissegardiner istället för vanliga persienner för att man skall kunna ha insynsskydd utan att dra ner persiennerna, bilder kommer på detta sen!

panel på vägg inomhus

panel på vägg inomhus

Dela denna artikel:

Bygger Altan & uterum!

april 29, 2016

Nu har det gått ett tag sedan senaste inlägget.

Vi har nu börjat med altanen och förberedelser för uterummet. Det som var bra var att vi hade en gammal betongplatta som vi kunde lägga reglarna emot, vi har gjutit plintar i ytterkant av golvet och lagt trädgårdsplattor i mitten.

Vi kommer också ha en inglasad del där vi kommer ta in hjälp då tiden inte riktigt räcker till, vi kommer då köpa glaspartier och kanalplasttak från Skånska Byggvaror!

bygga altan uterum

Vi kommer också behandla taket med ett medel för att slippa mossa på taket och hängrännor! mer om det hittar du här!

Dela denna artikel:

Nytt tak & nya fönster monterat!

februari 4, 2016

Nu har det hänt stora saker på huset!

Vi upptäckte en fuktskada i taket och var tvungna att byta detta direkt,  så vi tog in en byggfirma för att fixa detta då vi bara har helger att arbeta på eftersom vi bor på annan ort till vardags! vi kollade runt på olika tak och fastnade för en variant av plåttak som ser ut som bandtäckt plåttak men i en klickversion som är billigare och inte kräver plåtslagare till monteringen! info om denna typ av tak hittar ni på www.falsat.se

Vi har även fått i fönstren som vi tycker blev superbra, mycket ljusinsläpp utan att stjäla väggyta inne!

IMG_3106

IMG_3093

IMG_3099

IMG_3096

Dela denna artikel:

Golv i vardagsrum och nya fönster anlänt!

december 16, 2015

Nu börjar det hända grejer!

Nu har våra nya fönster kommit och vardagsrummet har äntligen golv, fönstren kommer från skånska byggvaror och är beklädda med aluminium på utsidan för att stå emot vindar från havet, lite dyrare än trä men håller förhoppningsvis mycket längre!

Jag har också reglat taket där vi skall ha spotlights i taket, där hoppas vi få panelen snart eftersom vi då kan koppla på belysning, börjar bli lite jobbigt att jobba med bygglampa när det mörknar!

Vi har också fått i en innerdörr som leder till vårt sovrum & satt dit en innervägg som skiljer badrummet från köket!

På bilderna står jag på samma ställe men tar kort åt båda håll!

IMG_3084

renovera stuga inspiration

IMG_3081

aluminiumfönster

Dela denna artikel:

Väggen mellan sovrummen är uppe!

november 26, 2015

Innerväggen mellan sovrummen är uppe, att bygga innervägg själv är en av de saker som vilken hemmasnickare klarar att göra själv, nu skall bara isolering, plyfa & gips på!

Jag kommer sätta renoveringsgips över alla väggar i huset för att få släta ytor då bredspackling inte är min grej, renoveringsgipset är bara 6mm tjockt och enligt mig lättare att jobba med eftersom det väger mindre!

Vi kommer även bygga in en garderob i denna väggen!

regla vägg själv är en ganska enkel gör det själv uppgift

regla vägg själv är en ganska enkel gör det själv uppgift

Dela denna artikel:

Äntligen börjar vi sätta igen golv!

november 18, 2015

Nu börjar vi äntligen sätta igen golv, här ser ni grabben i vad som kommer bli barnens och vårt rum.

Vi var tvungna att ta bort väggen mellan rummen när vi grävde ur så det skall upp en vägg mellan så fort spångolvet är på plats.

ny

Dela denna artikel:

Inplastning av grunden påbörjad!

november 5, 2015

Nu börjar det närma sig att sätta igen golvet och kunna gå normalt!
Eftersom jag inte vill göra om detta jobb igen så kör vi med både ”hängslen & livrem” och plastar även med åldersbeständig plast innan vi lägger ut Trygghetsvaktens plast, det behöver man inte göra men då har jag gjort allt man kan för att motverka markfukt iallafall!

På bilderna ser ni även hur enkelt det är att installera värmekabeln, bara att hänga upp med medföljande byglar och sen rätta till så det hänger luftigt, beskrivningen som följer med var lätt att följa. Kabeln kommer alltså värma upp grunden när givaren anger att det är för hög fuktighet, skönt att veta i framtiden!

IMG_2211 IMG_2216 IMG_1666 IMG_1672 IMG_1661

 

 

Dela denna artikel:

Skorstenen & väggen nere och utforslad!

oktober 28, 2015

Det tog många timmar men när vi såg hur ljust det blev var det helt klart värt det, 8 ton tegel blev det till slut!
Nu börjar snart arbetet med att installera värmekabeln till Trygghetsvakten och plasta grunden så vi äntligen kan börja sätta igen golvet!

Kan tipsa om att tvinga vänner att närvara då det tog fruktansvärt mycket tid att bära ut allt när det är sönderslaget i lösa tegelstenar när det bara var jag & min sambo och vår 8 åriga grabb!

Sökte lite på tak och såg en kul grej, eftersom vi har lite träd runt huset blir det lätt påväxt, då finns ett smidigt medel man sprutar på www.mossapataket.se

IMG_2121-smallIMG_2124-smallIMG_2370-small

Dela denna artikel:

skorsten tas ner!

oktober 22, 2015

Vi har funderat ett bra tag på om vi skulle ta ner tegelväggen mellan kök & vardagsrum eftersom skorstenen också behöver tas ner i samband, men eftersom den ej var godkänd för eldning och vi skall gräva ur grunden även i vardagsrummet så bestämde vi oss för att köra innan golvet var borta!

Väggen mörkade dessutom ner stugan avsevärt, vi kollade med två snickare innan vi vågade börja hamra! 🙂

IMG_2373 (1)-small IMG_1727-small IMG_2374-small IMG_1719-small

Dela denna artikel:

hallen urgrävd!

oktober 16, 2015

Det är  verkligen ett tungt jobb att gräva för hand med en skottkärra & spade, börjar ångra att man inte sög ur sanden med sugbil, dock visste vi inte vad som fanns under golvet innan vi började.

Vi har även bestämt oss för att gräva ur hela grunden och plasta och installera trygghetsvakten, efter mååååånga timmar med samtal och efterforskningar så tror vi att för just vår grund är detta bästa alternativet,skönt också att veta att man gjort vad man kan för att slippa problem i framtiden!

IMG_2198

Dela denna artikel:

There is 1 Comment

Skriv en kommentar