Golvvärme utan krångel

Energieffektivt och behagligt. Du kan själv installera ett bra och hållbart golvvärmesystem i huset, utan stora ingrepp eller månader av byggkaos i hemmet.

Att investera i golvvärme är smart på många sätt, det insåg Fredrik Pålsson när han flyttat till sin nya villa i Ånge. Han blev rekommenderad av bekanta att ta kontakt med Flooré, som levererar en av marknadens tunnaste vattenburna golvvärmelösningar – som man dessutom kan montera själv:

– Monteringen av skivorna och vattenledning- arna gick som en dans, säger Fredrik. Jag kun- de sköta allt själv: för säkerhets skull tog jag in en rörmokare som var med och övervakade när jag kopplade in systemet, men det var allt.

Villan, som är ett suterränghus från mitten av 70-talet, hade tidigare värmts upp med direktverkande el och valet mellan bergvärme och fjärrvärme föll på det senare, eftersom det redan fanns framdraget i gatan nedanför huset.

– Vi skulle ändå byta golv, så när vi insåg att Floorés enkla och tunna golvvärmelösning utan större ingrepp kunde ge oss behaglig värme i hela huset, så slog vi till direkt, säger Fredrik. Dessutom är golvvärme energieffektivt och gör rummen mer lättmöblerade utan alla fula radiatorer, så nu ska vi ha det i hela huset!

Fördelar med vattenburen golvvärme:

  1. Flexibelt, ekonomiskt och fungerar säkert under hela husets livslängd. Passar oavsett vilken värmekälla du använder idag.
  2. Lågtemperatursystem höjer särskilt effektiviteten hos t.ex. berg-, sjö- och luft-vattenvärmesystem och sänker energikostnaderna vid kall väderlek.
  3. Rummet värms upp via golvet, vilket ger en behaglig värme och sköna golv att gå på.
  4. Kan även monteras på väg- gar och i taket. Möjlighet att användas som kylsystem på sommaren.

Mer info på www.floore.se 

Dela denna artikel:

Comments are closed.