Hett från Pressen:

IMG_1740_1Vi har just installerat en Giraff – sol och vind hybrid laddstation som ger ren energi till Eurovision besökare från hela världen. Kom och besök Giraffen du också nästa gång du passerar Hyllie – som ligger mellan Malmö och Kastrup Flygplats. Alternativt kan du vinka till den nästa gång du tar tåget förbi Hyllie som skall bli 100% självförsörjande på förnyelsebar energi redan 2020. Giraffen inhandlades av Malmö Stad för att bidra till och kommunicera vikten av världens mest ambitiösa Klimatkontrakt.

Giraffen är en ny sorts hybrid vind-sol ladd station som genererar ungefär 6000 kWh av grön energi per år. Giraffen är den senaste produkten från det innovativa Malmö-baserade företaget InnoVentum, och är designat i samarbete med Franska Nationella Institutet för Trä Ingenjörer (ENSTIB). Lunds Tekniska Högskola har bidragit med ytterligare konstruktionsberäkningar. Konstruktionen ger ett bra exempel på hur man kan använda miljövänliga material såsom trä för att bygga kraft stationer som ger förnybar energi. Malmö Hyllie, som är en föregångare inom hållbar stadsutveckling är en perfekt plats för denna 100% gröna energilösning. Här gör Giraffen en viktigt steg för att bidra till Hyllies målsättning att år 2020 vara 100% försörjd på förnyelsebar energi.

P.S. Om du undrar varför den kallas Giraffen så är här svaret. För det första, så har den en visuell koppling. För det andra, så klarar Giraffen lagra energi bättre än den välkända symbolen för energi lagring – kamelen. Vi designade Giraffen till att vara den mest resurs effektiva gröna kraft stationen och så vänlig som möjligt till vår Planet!

Dela denna artikel:

Skriv en kommentar