Nyblivna villaägare

Nyblivna villaägare, villaägare, projekt, hantverkare, altan, kök, badrum, tips Nyblivna villaägare, villaägare, projekt, hantverkare, altan, kök, badrum, tips Nyblivna villaägare, villaägare, projekt, hantverkare, altan, kök, badrum, tips Nyblivna villaägare, villaägare, projekt, hantverkare, altan, kök, badrum, tips Nyblivna villaägare, villaägare, projekt, hantverkare, altan, kök, badrum, tips

 

Vilka är ni som familj?

Mattias Larsson, Montör & egen företagare, Mikaela Richardsson, Butikschef på Glitter,
Noah Richardsson, 6 år, Leon Richardsson, 4 år och Ville, Golden Retriever

Varför valde ni just detta huset?

Vi hade länge letat i just det här området, huset i sig kändes väldigt välplanerat & vi kunde båda se möjligheterna i det. Eftersom vi har hund så var närheten till naturen viktig, tomten gränsade till ett skogsparti och hade relativt stora grönytor som han kunde springa av sig på. Det var heller inga omedelbara stora investeringar som behövdes fixas då båda badrummen uppe och nere var renoverade.

Var ni på många visningar innan ni slog till?

Vi var på 5-6 visningar och var faktiskt mitt uppe i en budgivning men valde att hoppa av den när vi hittade det här huset som vi båda föll för!

Vad var det första projektet ni påbörjade för att ni ville, och vad var det första ni påbörjade därför att ni var tvungna?

Ett projekt som började direkt var att när vi flyttade in så märkte vi att radiatorerna inte fick upp någon värme, rörläggare kallades in som bytte termostaterna utan framgång. Det visade sig att pannan inte fungerat på många år och att alla rören ärgat igen så det var bara för rörläggaren att spola rent alla rör och radiatorer. Den tidigare ägaren hade helt enkelt bara använt sig utav luftvärmepumpen när pannan slutat fungera!
Till slut så gick säljaren in med halva kostnaden för jobbet eftersom de inte upplyst oss om detta så det löste sig till slut! Vi började sedan med vårt sovrum där det behövdes en uppfräschning, där lades nytt golv, tapetserades och sattes nya listverk, nästa projekt inomhus blir hallen med klinker & nya tapeter. Under sommaren har vi också målat om utsidan på huset.

Till vad har ni anlitat hantverkare och hur mycket har ni gjort själva?

Vi har anlitat målare till all spackling & tapetsering, lägga golv och sätta lister har vi gjort själva. Utvändig målning har vi också gjort själva med hjälp av vänner.

Vad blir nästa stora projekt om DU får bestämma?

Mattias, jag vill bygga en altan längst med huset nästa sommar!
Mikaela, ta ner väggen mellan köket & vardagsrummet så vi får ett större & luftigare kök!

Avslutningsvis undrar vi om ni som relativt nyblivna villa ägare har något tips till andra som nyligen köpt bostad?

Bo in er, ta ett rum i taget och njut av resultatet så man inte glömmer av att leva också!

Dela denna artikel:

Skriv en kommentar