fredag, 24 maj, 2024
spot_img
HemKökKökSå här fixar du drömuteköket i sommar.

Så här fixar du drömuteköket i sommar.

Bygg ett riktigt utekök* där du kan spendera våren och sommaren, grilla och laga den mat du älskar.

grillskola1
1) Vi murade upp stommen i leca och lade tjärpapp mellan lecablocken och altanen. Ha ett vattenpass nära till hands och var noga med att väggarna blir raka.

grillskola2
2) När du väl fått upp stommen är det dax att putsa den. Det är inte så svårt att putsa som man vill tro. Är du osäker kika igenom några filmer på youtube. Vi kommer även måla putsen och klä väggarna så det är inte hela världen om det inte blir helt slätt. Vattna gärna putsen under tiden den torkar så blir den starkare. Se till att du inte vattnar för hårt eller för tidigt bara så du spolar bort putsen.

grillskola3
3) Bygg upp formen med formplyfa och se till att stötta under formen med reglar så den inte sviktar. Gör bottenskivan 10-15 cm bredare än du vill ha själva betongskivan så du har gott om plats för att sätta de vertikala kanterna på plats.

grillskola4
4) Skär till armering med vinkelslipen. Skapa formar för grill och muurikka av isolerskivor. Dessa är mycket enkla att forma. Var noga med att du inte gör hålen för små. Använd långpasset eller något annat lämpligt för att kolla att att du har armeringen under ytnivån, minst 5-10 mm. Klipp även av armeringen 10- 20 mm från kanterna på hålen för grillen och muurikka.

grillskola5
5) Då är det bara att gjuta. Blanda grovbetong, finbetong fungerar med om du vill ha en slätare yta, töm i betongen i formen och raka av med någon långt som sträcker sig över hela formen. För en fin yta slätade vi den med hjälp av ett putssvärd. Täck skivan med plast och låt den bränna. Vattna regelbundet under plasten tills du känner att betongskivan in är varm längre.

grillskola6
6) Nu är det dax att sätta dit spikreglarna med plugg och skruv. Sedan är det bara att måla allt.

grillskola7
7) När färgen är torr skruvar du dit ytterreglarna. Vi använde tryckta reglar 45×45 mm med 2,5 cm mellanrum mellan reglarna. Det finns en uppsjö av ytbehandlingar av betongen. Vi lackade våran för att skapa en skyddad bra yta. Montera dit grillen och murrikkan och njut av ditt nya utekök.

Ha en härlig sommar och glöm inte att det går att grilla nästan allt!

Mvh, Grillskola.se

* Vi såg till att ha förstärkt bjälklaget under den delen där uteköket skulle vara för att vara på säkra sidan. Är du osäker kontakta en fackman för rådgivning innan du börjar. Är du osäker på något moment finns det oftast väldigt bra inspiration och instruktionsfilmer på nätet.

LIKNANDE ARTIKLAR
- Annons -spot_img

Mest lästa

- Annons -spot_img