fredag, 1 mars, 2024
spot_img
HemBadBadrumBadrummet - Ett rum att trivas i

Badrummet – Ett rum att trivas i

Många anser att badrummet är det viktigaste rummet… och väldigt ofta så är det just det som renoveras först när man flyttar till ett nytt hus.
Innan man börjar med sin renovering ska man fundera mycket på vad man verkligen vill få ut av sitt nya badrum. Ska det vara ljust eller mörkt? Är det viktigt med olika dusch och badmöjligheter, dubbla handfat eller kanske en bastu?
Kanske är man ute efter ett speciellt tema i badrummet, det kan vara exempelvis ett marint tema eller ett badrum i romantisk stil eller något som ger ett mer avskalat intryck med en del för relax etc.
Det första man ska bestämma sig för är vad man ska ha för ytskikt i badrummet. Skall du satsa på kakel och klinker, våtrumsmatta eller kanske de nya smarta våtrumsskivorna.
Allting beror ju på eget tycke och smak så insup så mycket inspiration det går, besök olika badrumsbutiker och titta mycket i olika inredningstidningar och bestäm er för just det ni gillar bäst.
Det är också  viktigt att man får med tankarna kring badrumsbelysningen. Var och vilka olika typer av badrumsbelysning behöver man. Tänk på belysning runt badrumsspegeln även spotlights med dimmer i taket kan göra väldigt mycket för helhetsupplevelsen.
Ska det finnas en handdukstork eller en våtrumsfläkt i ditt badrum är det bra att få med det redan i det första planeringsstadiet likaså är golvvärme i badrummet något som måste planeras redan i detta startskede. Fundera också över vilken förvaring du behöver, det finns mängder med snygga badrumsinredningar som innehåller olika smarta förvaringsmöjligheter, både i form av skåp men också som utdragslådor.
Det finns ju mycket saker nu förtiden som kan förgylla ett badrum, en produkt som blir allt mer populär är ju de olika ångduscharna där man kan njuta av olika massagefunktioner med vattenmassage för rygg och nacke, ljusterapi, inbyggd radio, möjlighet att svara i telefonen och i vissa fall även möjlighet att fylla på med härliga aroma essenser för en mer komplett och avslappnande upplevelse.
Tycker du mer om det traditionella badandet så finns det mängder av olika badkar som ger dig samma härliga upplevelser av avslappning och välbefinnande.
När du väl har färdigställt grunden i din badrumsinredning, genom dina val av porslin, handfat, toalettstol och badrumsblandare återstår egentligen det bästa av allt.
Oavsett hur stilfullt och enhetligt du har lyckats planera ditt nya badrum så är det ändå alla badrumstillbehören som gör helheten komplett. Såsom knoppar, tvålkoppar, tandborstglas, toalettborste, handdukar och mattor är alla små detaljer som gör en otroligt stor skillnad.

5 Tips för en lyckad badrumsrenovering

• Planera allt till minsta detalj och skriv ner dina önskemål, du kommer att få in mer rättvisa offerter från de hantverkare du kontaktar.
• Kontakta flera olika hantverkare för offerter det är ändå en stor renovering där priserna kan skilja sig avsevärt från företag till företag. Men glöm aldrig att det är kvaliteten på utförandet som är det viktigaste.
• Tänk på färg & materialvalen, vill du ha ett neongrönt badrum om tio år?
• Utnyttja ROT avdraget – Hantverkaren sköter oftast avdraget åt dig och det ska vara inräknat i både offert och på fakturan du betalar, men det är du som har ansvar för att se till att du har tillräcklig inkomst för avdraget.
• Tänk på att det är de oftast är de små detaljerna som gör den stora skillnaden, allt från de olika belysningsningslösningarna till de riktigt små inredningsdetaljerna såsom knoppar och handukar.

Foto: Duobad

LIKNANDE ARTIKLAR
- Annons -spot_img

Mest lästa

- Annons -spot_img