söndag, 25 september, 2022
spot_img
HemByggSmarta hemSmarta Hem. Styr ditt hem med mobilen

Smarta Hem. Styr ditt hem med mobilen

Tänk dig att du är på väg hem, du kör upp på garageinfarten och porten öppnas. Både din belysning ute och inne tänds, musiken är igång och du vet att bastun är varm och redo att användas.
Allt detta kan du styra/sätta igång med några knapptryck eller sms från din smartphone. Det är ett smart hem det!

Det finns många smarta lösningar idag till ditt hem eller fritidshus. Du installerar produkter från företag som du sedan lätt kan styra och ha koll på genom ett sms, mail eller din smartphone eller surfplatta. Det bästa med ett smart hem är att du får trygghet, säkerhet, kontroll och komfort i ditt hem. Här följer några exempel på smarta lösningar.

Markiser, persienner.

När du ligger i soffan och kollar på en film och solen lyser in och bländar tvn måste du pausa filmen, ställa dig upp och gå till fönstret och dra ner persiennerna. Nej, inte längre! Du trycker bara på en knapp så åker persiennerna ner eller om du föredrar markisen. Du kan även öppna fönstret om du vill ha in lite luft.

Belysning.

Du kan styra din belysning hur du vill. Släcka allt, tända allt, eller bara vissa lampor? Det är upp till dig.  Ett automatiskt schema som går efter tider kan installeras eller så kan du styra själv via smartponen.

Elapparater.

Är du osäker på om du stängde av kaffekokaren eller strykjärnet när du lämnat hemmet? Det behöver du inte om du har dem kopplade till fjärrstyrda kontakter. Då kan du lätt se om de är avstängda på internet eller i en app till telefonen.

Säkerhet.

Med ett smart hem kommer säkerheten och tryggheten. Du kan larma på/av från smartphonen. Om en rök/brand upptäcks av brandvarnaren kontaktas du på sms med en gång samtidigt som larmcentralen. Detsamma är det med inbrott och vattenläcka. Om ni är bortresta kan ni ställa in lampor, tv, ljudanläggning o.s.v. till ett mönster som motsvarar era vanor. Då ser det ut som ni är hemma och inbrottstjuvarna håller sig borta.

Temperatur.

Om du installerar termostater som är till ett smart hem kan du sänka och höja värmen i t.ex. telefonen. Du kan reglera värmen var rum för sig och hålla koll på temperaturerna i huset. Ett bra tips är för fritidshuset; när ni inte är där kan ni reglera värmen och inte ha det på så hög värme och ställa in den så det är värmt när ni kommer dit. Det kommer hjälpa stugan att inte få frostskador som den kunde haft om ni stängt av värmen helt och det drar ner kostnaderna om man jämför med att ni hade haft en hög temperatur.

Garageport.

När du kommer hem behöver du inte gå ur bilen och öppna porten, för via t.ex. smartphonen trycker du på en knapp så öppnas den. Om någon annan behöver ha tillgång till ditt garage kan du på jobbet eller vart du befinner dig öppna åt personen via t.ex. sms.

Strömförbrukning.

Att hålla koll på hur mycket ström ni förbrukar kan vara intressant. Det finns vägg och lamputtag som mäter sin egen strömförbrukning. Detta kan du sedan i detalj se på din dator i olika diagram.

 

Zensehome-produkter01

 

Foto: Zensehome

 

LIKNANDE ARTIKLAR
- Annons -spot_img

Mest lästa

- Annons -spot_img